Stabilizatoriai ir tirštikliai

Tirštikliai naudojami padidinti skysčių klampumą produkte, o stabilizatoriai vienodai paskirsto medžiagas produkte, stabilizuoja ir sustiprina jo savybes. Daugiau Tirštikliai naudojami padidinti skysčių klampumą produkte, o stabilizatoriai vienodai paskirsto medžiagas produkte, stabilizuoja ir sustiprina jo savybes.

CAS numeris: 9000-30-0

Alternatyvūs pavadinimai: Guaro derva

Augalinės kilmės polisacharidas, išgaunamas iš guaro krūmo sėklų, žymimas E412 . Naudojama kaip tirštiklis ir stabilizatorius.

CAS numeris: 9005-80-5

Miltelių formos, natūrali funkcinė žaliava, gaunama iš cikorijos šaknų. Sudėtyje turi daug tirpių maistinių skaidulų, pasižymi geromis dietinėmis ir prebiotinėmis savybėmis, yra viena iš pačių efektyviausių normalios žarnyno mikrofloros atstatymo priemonių. Naudojamas kaip tirštiklis ir stabilizatorius, natūralus cukraus pakaitalas.

CAS numeris: 11138-66-2

Alternatyvūs pavadinimai: Ksantano derva

Polisacharidas, gaunamas fermentuojant cukrus ir įvairius krakmolus, fermentacijai panaudojant bakterijas. Žymimas E415 . Naudojama kaip tirštiklis ir stabilizatorius.

CAS numeris: 9050-36-6

Tai miltelių formos polisacharidas, gaunamas iš augalinio krakmolo. Naudojamas kaip tirštiklis-rišiklis, pagerina tekstūrą ir skonio savybes. Naudojamas sportiniuose gėrimuose kaip didelės koncentracijos angliavandenių šaltinis.