Rūgštingumą reguliuojančios medžiagos

Cheminiai junginiai ar jų mišiniai, naudojami rūgštingumui padidinti, sumažinti ar palaikyti pastoviam. Daugiau Cheminiai junginiai ar jų mišiniai, naudojami rūgštingumui padidinti, sumažinti ar palaikyti pastoviam.

CAS numeris: 5949-29-1

Alternatyvūs pavadinimai: Citrinos rūgšties monohidratas

Rūgštaus skonio, balta, biri kristalinė medžiaga (žymima E330). Dažniausiai naudojama kaip rūgštingumą reguliuojanti medžiaga, konservantas, taip pat kaip aromato stipriklis,padidina antioksidantų aktyvumą.

CAS numeris: 7664-38-2

Skysto pavidalo silpna neorganinė rūgštis (žymima E338). Naudojama kaip rūgštingimą reguliuojanti medžiaga, taip pat pašalinti alaus ar vyno akmenį iš rauginimo ir brandinimo indų.

CAS numeris: 6915-15-7

Miltelių pavidalo organinė rūgštis (žymima E296). Naudojama kaip rūgštingumo reguliatorius, konservantas, skonio ir aromato stipriklis.

CAS numeris: 79-33-4

Tai 80% skysčio pavidalo organinė rūgštis, naudojama kaip rūgštingumo reguliatorius, konservantas ir skonio stipriklis. Žymima E270.

CAS numeris: 4/3/6123

Citrinos rūgšties natrio druska, smulkių kristalų pavidalo rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Rūgštumas švelnesnis nei citrinos rūgšties. Žymima E331.