Konservantai ir antioksidantai

Tai nuo gedimo, mikroorganizmų poveikio ir oksidacijos apsaugančios medžiagos ar jų mišiniai. Daugiau Tai nuo gedimo, mikroorganizmų poveikio ir oksidacijos apsaugančios medžiagos ar jų mišiniai.

CAS numeris: 50-81-7

Organinė rūgštis, turinti antioksidacinių savybių. Apsaugo nuo oksidacijos, stabilizuoja skonį, aromatą, spalvą ir ilgiau išlaiko juos nepakitusius. Žymima E300.

CAS numeris: 10043-52-4

34% skysto pavidalo neorganinė druska, žymima E509. Naudojamas kaip konservantas ir stabilizatorius. Chloridai suteikia alui minkštesnį, pilnesnį ir saldesnį skonį, o kalcis prisededa prie geresnės baltymų flokuliacijos ir skonio stabilizavimo, taip pat naudojamas alaus gamyboje,kad papildytų vandenį mineralais ir kaip elektrolitas sportiniuose gėrimuose.

CAS numeris: 24634-61-5

Tai sorbo rūgšties kalio druska, naudojamas kaip konservantas (E202) pelėsių, mielių ar kitų mikroorganizmų augimui slopinti.

CAS numeris: 532-32-1

Tai benzoinės rugšties natrio druska, naudojama kaip konservantas (E211) siekiant kontroliuoti bakterijų, pelėsių, mielių ar kitų mikroorganizmų augimą.

CAS numeris: 7681-57-4

Alternatyvūs pavadinimai: Natrio pyrosulfitas

Neorganinis junginys, žymimas E223. Naudojamas kaip antioksidantas ir konservantas alaus ir vyno bakteriniam augimui stabdyti ir stabilizuoti juos.