Cukrūs, saldikliai ir cukraus pakaitalai

Tai medžiagos, suteikiančios gėrimams saldumo. Daugiau Tai medžiagos, suteikiančios gėrimams saldumo.

CAS numeris: 55589-62-3

Dirbtinis saldiklis,žymimas E950. Iki 200 kartų saldesnis už cukrų, turi kartoką poskonį, dažnai maišomas su kitais saldikliais (aspartamu ar sukraloze).

CAS numeris: 22839-47-0

Dirbtinis saldiklis,žymimas E951. Iki 200 kartų saldesnis už cukrų, neturi kvapo, gerai tirpsta vandenyje,jo kaloringumas vertinamas kaip lygus nuliui.

CAS numeris: 492-62-6

Alternatyvūs pavadinimai: Vynuogių cukrus

Tai gerai organizmo įsisavinamas angliavandenis, naudojamas kaip natūralus saldiklis ir energijos šaltinis. Balta, kristalinė medžiaga, gerai tirpi vandenyje. Galima ir skysta forma.

CAS numeris: 53188-23-1

Miltelių pavidalo angliavandenis. Naudojamas kaip cukraus pakaitalas, paryškina skonį ir kvapą.

CAS numeris: 8029-43-4

Tai koncentruotas maistinių angliavandenių, gautų iš krakmolo, vandenininis tirpalas. Fruktozės kiekis šiame sirupe yra didesnis nei gliukozės ir viršija 50%. Naudojamas, kad suteikti saldumo ir skonio, turi stabilizuojančių savybių.

CAS numeris: 8029-43-4

Tai klampaus skystis, gaunamas iš augalinių krakmolų. Naudojamas, kad suteikti skonio ir saldumo, formuoti tekstūrai.

CAS numeris: 8029-43-4

Tai koncentruotas maistinių angliavandenių, gautų iš krakmolo, vandenininis tirpalas. Gliukozės kiekis šiame sirupe yra didesnis nei fruktozės. Naudojamas, kad suteikti saldumo ir skonio, turi stabilizuojančių savybių.

CAS numeris: 63-42-3

Alternatyvūs pavadinimai: Pieno cukrus

Miltelių pavidalo angliavandenis, gaunamas iš pieno produktų. Naudojamas kaip saldiklis.

CAS numeris: 139-05-9

Dirbtinis saldiklis,žymimas E952. 30 kartų saldesnis už cukrų, neturi kvapo, gerai tirpsta vandenyje, mažo kaloringumo.

CAS numeris: 308066-66-2

Natūralus cukraus pakaitalas, gaunamas iš inulino. Mažiau saldi ir kaloringa už cukrų, pasižymi geromis tirpumo ir prebiotinėmis savybėmis.

CAS numeris: 56038-13-2

Dirbtinis saldiklis,žymimas E955. Gaminama iš cukraus, todėl jos skonis išlieka panašus į cukraus, gerai tirpsta vandenyje, atspari temperatūrai.